Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat marți dimineață, la ora 9.00, la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București. Medicul a mai rămas încă 15 minute într-un salon pentru a vedea dacă are reacții adverse.
UPDATE: La scurt timp după vaccinare, medicul a făcut câteva declarații, subliniind că vaccinul este singura soluție pentru revenirea la normalitate.
„Este un moment pe care l-am așteptat atâtea luni să apară un vaccin care să îndeplinească. Astăzi, știința este alături de oameni și ne-a oferit apariția într-un timp scurt un vaccin care este eficient și sigur. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei de la comitetul de vaccinare ne ocupăm de campania de vaccinare la nivel național. În imediata perioadă, ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au nevoia cea mai mare. Vaccinul este soluția prin care putem să revenim la normalitate. Este timpul să limităm tragediile și pierderile. E normal ca după atâtea luni de oboseală să fim mișcați de ezitare și neîncredere, e firect, dar sunt încrezător că împreună putem să risipim acest virus a neîncrederii. E important să avem încredere în sistemul medical. Doar împreună putem să ieșim din pandemie”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
––––––––-
Începând de luni luni, vaccinarea anti COVID-19 a fost extinsă în peste 300 de centre de la nivelul întregii țări.
Tot luni a început vaccinarea cadrelor medicale din toate spitalele militare din țară, potrivit Ministerului Apărării Naționale. Centrele de vaccinare sunt organizate in incinta spitalelor militare de urgenta si vor functiona zilnic, intre orele 8.00 si 20.00, conform planificarii in sistemul electronic. Dozele de vaccin solicitate vor fi livrate de la Centrul national de stocare a vaccinului COVID-19 si de la centrele regionale de depozitare catre centrele de vaccinare din judetele arondate.
Prima faza de vaccinare anti COVID-19 pentru personalul medical din unitatile sanitare militare a început miercurea trecută, pe 30 decembrie 2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” din Timisoara, iar joi, pe 31 decembrie 2020, la Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov si la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.În această primă etapă, vaccinul este făcut de toate medicale din prima linie a luptei împotriva coronavirusului.
Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, a ajuns luni, 4 ianuarie, ora 17.00, la 25.508. Până duminică, 13.596 persoane se vaccinaseră în total, în România.